Известие

Collapse
No announcement yet.

задни колони

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• задни колони

Здравейте,колеги.Знам,че по тази тема се е изписало много,но не успях да намеря точно това,което ме интересува,а именно:изпаднаха ми 2 колони,които мисля да сложа на задната кора,понеже си имам гнезда,като взема сигнал от колоните на задните врати.Въпросът ми е има ли риск ICSa да прегрее заради двете допълнителни колони ???

Първоначално публикувано от Алфист11 Покажи съобщение
    Здравейте,колеги.Знам,че по тази тема се е изписало много,но не успях да намеря точно това,което ме интересува,а именно:изпаднаха ми 2 колони,които мисля да сложа на задната кора,понеже си имам гнезда,като взема сигнал от колоните на задните врати.Въпросът ми е има ли риск ICSa да прегрее заради двете допълнителни колони ???
    Слабички са крайните стъпала на ICS - а и има риск да се претоварят особено ако допълнителните говорители са 4 омови.

159 1.8 MPI
    166 2.0 TS (ex)

Comment

Хмм,значи задължително ми трябва усилвател.....

Comment

Хмм,значи задължително ми трябва усилвател.....
        Не казвам, че е задължително. Просто има вероятност да се претовари ICS-ът.
        Но при всички положения, ако сложиш добри говорители и допълнителен усилвател, ще постигнеш по-добър звук.

159 1.8 MPI
        166 2.0 TS (ex)

Comment

То хубаво допълнителен усилвател,но не знам дали ще се справя с демонтажа и монтажа на ICSa........

Comment

То хубаво допълнителен усилвател,но не знам дали ще се справя с демонтажа и монтажа на ICSa........
            Тук разполагаш със сериозен жокер - "помощ от приятел"
            Така, че ще се справиш. Има и вариант да закачиш входа на допълнителния усилвател директно на изходите на ICS - а (за говорителите), което според мен не е добрият вариант.
            По-добре е да се изкара линеен сигнал от ICS-а.

159 1.8 MPI
            166 2.0 TS (ex)

Comment

Благодаря за инфото.Ако реша да го правя,ще ти пиша

Comment

това упражнение и на мен ми се иска да го правя... Бърка ме само кабела от ICS до отзад до усилвателя че трябва да изкормя половината кола
                AR 166 2,4 jtdm
                NT II 2,7 tdi
                Peugeot 206 1,1
                AR 155 1,6 ex, AR 145 1,9 jtd ex, MB 124 CE ex

Comment

Зависи от колоните ! Аз допреди 7-8 месеца бях с обикновени колони отзад, вързани към тези на вратите и проблем нямаше. Обаче след като си намерих басовете на Босето за този модел (колоните седят на обратно в гнездото отзад) и се налагаше да слушам съвсем тихо, защото много кривеше звука. От месец съм с усилвател и проблема е решен а басовете.......
                  AR 166/159 - 2.4 jtd/m

Comment

Аз обмислям да си взема сигнал от колоните отзад,а стъпалото да вържа към акумулатора........

Comment

Колеги, да не отварям нова тема - някой може ли да ми каже какъв размер са задните колони ?
                      Alfa Romeo 166 2.4JTD 136hp - 2000

Comment

Да си отговоря сам - 17см пасват идеално на кората.

Comment

колони

Първоначално публикувано от Fr0sT Покажи съобщение
                          Да си отговоря сам - 17см пасват идеално на кората.
                          Не може да са 17см. 19 ки са ,преди година като реших да сложа посериозни колони отзад 17 те ми увуснаха във въздуха и сложих 20 ки трудно ги напаснах но сега има съвсем друг звук .

Comment

Ми освен да ти ги снимам
                            Хванах ги директно за кората с винтове, малко с наместване за да не висне във въздуха както казваш но си застанаха почти идеално. Почти понеже самия отвор не е кръгъл ами с някаква странна форма. Иначе и тук ги дават 17см
                            http://www.pioneer.eu/eur/products/c...1998/page.html

Другия вариант е да сме с различни отвори

Comment

За вратите съм съгласен 17 ки са ,аз имах предвид за задните клони които са на задната кора зад задната облегалка там са 19 ки.

Comment

Working...
                              X